Yatırım Yoluyla Malezya’da İkamet

MM2H Programı, başvurucuların belirli kriterleri karşılaması ile başvuranlara ve onların bakmakla yükümlü oldukları kişilere 10 yıllık bir çoklu giriş vizesi verilmesini kapsamaktadır. Bu hak, etkin bir oturma izni olup, başarılı bulunan başvuru sahibi ve ailesinin Malezya’da yaşamasına izin verir.

Prosedür ve Süreç

Tüm adayların başvuru sürecinden Turizm ve Kültür Bakanlığı sorumludur. Göçmenlik Birimi, onaylanan her başvurucu için şartlı bir onay mektubu yayınlayacaktır.

Şartlı onay mektubunu aldıktan sonra, başvurucunun Malezya’ya gitmesi ve kalan şartları yerine getirmesi gerekir:

  • Malezya’da bir banka hesabı açılması ve sabit mevduatın transferi
  • Malezya’daki herhangi bir sigorta şirketinden sağlık sigortası satın alınması
  • Malezya’daki herhangi bir özel hastaneden veya klinikten tıbbi rapor alınması

Banka hesap dökümünün, sağlık sigortası poliçesinin ve tıbbi raporun teslim edilmesinden sonra, başvuran MM2H vizesini alabilir.

Vizenin, başvurucuya Malezya’da çalışma izin vermediği ve kalıcı ikametgah sağlamadığını not etmek önemlidir.