Göçmen Yatırımcı Programı

Şubat 2014 yılında Kanada Ekonomi Bakanlığı tarafından alınan kararla Federal Göçmen Yatırımcı programı sonlandırılmıştır. 2014 yılında kanun haline gelen bu kararla 11 Şubat 2014 tarihinden önce alınmış başvurular işleme koyuldu ve sonrasında yapılan başvurular işleme alınmadı.

Başvurmak isteyenler Quebec Yatırımcı Göçmen Programı adı altında Ekonomik Sınıf başvurusu ve British Columbia İl Temsilciliği Programı’na başvuru yapmayı düşünebilirler.

Hangi Programa Başvurmalı?

Kanada’da oturuma başvurmak isteyenler için Quebec Yatırımcı Göçmen programı Kanada’daki tek oturum programı seçeneğidir. Bu program kapsamında Kanada’ya yerleşecek kişiler Kanada’nın Fransızca konuşulan bölgesi Quebec’te yaşayacaklardır.

Quebec Yatırımcı Göçmen Programı

  • Minimum Sermaye: Başvuru sahibi ve eşi en az 800.000 Kanada Dolarına eşdeğer miktarda malvarlığına sahip olmalı.
  • Gerekli Yatırım: Quebec hükümetinden 400.000 Kanada Dolarlık tahvil satın almak ve bunu beş yıl boyunca elde tutmak.
  • Yatırım Süreci: 60 Ay
  • İş ve Yöneticilik Gereksinimleri: Başvuru yapmadan önceki beş yıl içinde başvuru sahibinin en az 2 yıllık şirket yöneticiliği tecrübesi olması gerekmektedir.

Girişimciler ve Şirket Sahipleri için Kanada’da Hızlı Sonuç Veren Göçmenlik

Kanada’da yeni bir şirket kurmak veya mevcut yabancı şirketlerini Kanada pazarına açmak isteyen başarılı girişimci ve iş sahipleri için son derece pratik bir seçenektir. Bu programın avantajları:

  • Kısa sürede 2 yıla kadar geçerli çalışma ve oturma izni alma imkanı
  • Çekirdek aile bireyleri için çoklu vize başvurusu
  • Kanada’da geçirilen her gün vatandaşlık sürecinde sayılıyor
  • Kalıcı oturma izni almayı beklerken yasal olarak var orda sayılma imkanı
  • İşlemeye hazır iş yapısı

Prosedür ve Takvimi

  1. Aşama: Geçici Oturma İzni Başvurusu (1.ay-6.ay)
  • Kanada ortaklığı kurmak
  • Göçmenlik yetkilileri tarafından hazırlanan iş plan ve taslağı
  • Geçici sakinler için oturma ve çalışma izni kabulü
  1. Aşama: Kanada’ya Taşınma (7.ay-14.ay)
  • 2 yıla kadar geçici oturma ve çalışma izni
  • Yerleşmek için barınma, eğitim, bankacılık, sağlık ve sosyal sigorta numaraları gibi alanlarda danışmanlık ve yardım alma
  • Kanada’da bir iş kurmak
  1. Aşama: Daimi Oturma İzni Başvurusu (15.ay-40.ay)
  • Geçici oturma izni ve çalışma izninin yenilenip geçici oturma izninden kalıcıya geçilmesi

Genç Girişimler İçin Vize Programı

Bu program yenilikçi girişimcilerin Kanada’da rekabet edebilecek start uplar kurmasını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Kanada’da yer alan tecrübeli özel sektör kuruluşları genç girişimleri desteklemek ve onlarla ortaklık yapmak konusunda ileri düzeyde uzmanlık sahibidirler. Göçmen girişimciler bu kuruluşlar sayesinde hayallerini kurdukları iş fikirlerini uluslararası alanda tanınmış şirketlere dönüştürebilirler.

Yabancı girişimciler Genç Girişimleri için vizeye başvurmadan önce bu alanda Kanadalı melek yatırımcılardan, devlet sermaye fonundan destek alabilirler. Başvuru sahipleri dil yeterliliği ve eğitim seviyesi gibi belirli kriterlere uygun olmak durumundadırlar.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kanada’da yer alan her bölgenin kendine özgü iş göçmenliği programı vardır bu yüzden uygunluk gereksinimleri, gerçekleşme süreçleri ve performans gereklilikleri bölgeden bölgeye değişebilir. Genel olarak bütün başvuru sahipleri aşağıdakilerle ilgili kanıt göstermek durumundadırlar:

  • İş tecrübesi
  • Uygulanabilir iş yatırım planı
  • Yasal yollarla elde edilmiş sermaye
  • Minimum düzeyde gerekli yatırım miktarına sahip olmak

Bölgeler girişimcilerle performans anlaşması imzalar ve bütün girişimcilerden aktif ve devamlılık getiren bir iş yönetimi sağlanmasını beklerler.