• Brezilya dünya üzerindeki en büyük 5. ülke ve 6. en büyük ekonomiye sahip!
  • Birleşmiş Milletler’e göre sürdürülebilir büyüme endeksinde beşinci sırada yer almaktadır.
  • Dünya’nın üçüncü en büyük yemek ithalatçısıdır.
  • Özgür ve politik açıdan dengeli, demokrat bir ülkedir.
  • İşsizlik oranı % 5,3’tür.
  • 146’dan fazla ülkeye vizesiz seyahat hakkı vardır.
  • Göçmenlere ve inançlarına saygı duyan huzurlu ve çok milletli bir ülkedir.
  • Yabancı yatırımları için aktif teşvik ve cesaretlendirme (bir toprağın veya mülkün %100 oranda sahibi olabilme şansı)

Yatırım vizesi gibi “Daimi Vize” türleri bir yabancının Brezilya’da yaşamasına ve çalışmasına olanak sağlamaktadır. Yatırımcılar oy vermek gibi politik haklara sahip olmak dışında bir Brezilya vatandaşı ile eşit kanuni haklara sahip olacaklardır.

Oturma izni alacak yabancı yatırımcı, aile bireylerini Brezilya’ya getirme ve istediği zaman ülkeye girip çıkma hakkına sahip olacaktır.

Brezilya göçmenlik birimleri nazarında yatırımcının Brezilya oturum statüsünü koruması için ülkeye her iki yıl içinde en az bir kez girilmesi gerekmektedir.

Yatırım ve fon aktarımı yatırımcıya ait bir Brezilya şirket hesabına ya da başka bir Brezilya şirketine yapılmalıdır.

Şirket bu sayede dilediği şekilde gayrimenkule, banka yatırımlarına ve hisse senetlerine yatırım yapabilecektir. Yatırımcı istediği yatırım türünü seçebilir ancak yatırımını kendi şirketi adına yapmalıdır. Yabancı yatırımcıların çoğu Brezilya’da gayrimenkul yatırımlarıyla bu imkânlardan yararlanmaktadırlar. Ancak yatırımcı isterse, faiz oranı ve kâr payı diğer ülkelere oranla daha yüksek olan hisse senetlerine ve özel sermaye fonlarına yatırım yapabilirler.

Brezilya Yatırımcı Vizesi Programı’nın Koşulları

Diğer ülkelerin yatırımcı vizesi programlarına göre son derece kolay olan bu program dahilinde üç ana yatırım seçeneği yer almaktadır ve buna ek olarak yatırımcının yerine getirmesi gereken bazı kişisel şartlar da vardır:

  • Yatırımcı en az 18 yaşında olmalıdır.
  • Yatırımcının sicilinde herhangi bir suç kaydı bulunmamalıdır.
  • Yatırımcı sermayesinin hukuki yollardan kazanıldığını kaynak göstererek kanıtlayabilmelidir.

Yatırım Seçenekleri

  • Yatırımcı Brezilyalılara istihdam yaratacak onaylanmış bir işe ortak olarak en az 150.000 BRL (yaklaşık 48.000 Amerikan Doları) yatırmalıdır veya
  • Yatırımcı onaylanmış bir Brezilya merkezli teknoloji şirketine en az 150.000 BRL yatırmalıdır veya
  • Yatırımcı Brezilya’daki onaylanmış bir işe ya da onaylanmış bir Brezilya gayrimenkul projesine veya Brezilya Devlet Tahvilleri’ne 500.000 BRL (yaklaşık 160.000 Amerikan Doları) yatırmalıdır.

Brezilya Yatırımcı Vizesi’nin Faydaları

Aşağıda Brezilya Yatırım Vizesi’nin önemli faydaları sıralanmıştır:

  • Yatırımcının çekirdek aile bireyleri ek ücret ödenmeden dahil edileceklerdir
  • Eğer yatırımcının başvurusu kabul edilirse, yatırımcı gereken yatırımları yaptıktan sonra daimi oturma izni belgesi olarak bilinen Sarı Kart (RNE) alacaktır.
  • RNE yatırımcıya Brezilya’da yaşama ve çalışma hakkı tanır ve aynı zamanda Brezilya vatandaşlarına sunulan diğer haklardan yararlanmalarına olanak sağlar.
  • Yatırımcı istemezse Brezilya’da kalmak zorunda değildir, oturma izni için doldurulması gereken bir gün sınırlaması yoktur.
  • Sarı Kart sahipleri pasaport olmadan Güney Amerika ülkelerine seyahat edebilirler.
  • Dört yıllık oturum sürecinden sonra, yatırımcılar Brezilya vatandaşlığına başvurabilirler.

Brezilya Vatandaşlığı Elde Etme

Bu programın yatırımcıya sağladığı en büyük olanaklardan biri Brezilya pasaportu ve vatandaşlığına açtığı yoldur. Aşağıdaki kriterlere uygunluğu ispatlanan yatırımcı Brezilya vatandaşlığı alabilir:

  • 18 yaş ve üstü olmalıdır.
  • Brezilya Sarı Kart oturma iznine sahip olmalıdır.
  • Brezilya’da en az 4 yıl yaşamış olmalıdır.
  • Portekizce’ye hakim olmalıdır.
  • Kendilerini (varsa ailelerini) geçindirebilmeliler.