Grenada Yatırım Vatandaşlığı

Grenada’daki yatırım vatandaşlığı programı, 2013 Grenada Parlamentosu tarafından 2013 Yatırım Yasası uyarınca, Ağustos 2013’te başlatılmıştır.

Grenada pasaport sahipleri şu anda İngiltere ve Schengen bölgesi, Çin, Brezilya dahil olmak üzere, 124 ülkeye ücretsiz vizesiz seyahat edebilirler. Ayrıca program, Birleşik Devletler ile Grenada vatandaşlarına ABD’ye girme ve çalışma fırsatı tanıyan, E-2 Yatırımcı Vize Anlaşması imzalayan, tek yatırım amaçlı yurttaşlık programıdır. Ayrıca, Çin’e vizesiz erişim imkânı sağlayan Karayipler’deki tek yatırımcı göç programıdır.

Programın Başlıca Avantajları

  • Schengen bölgesi, İngiltere, Singapur, Çin ve Hong Kong’u da içeren 124 ülkeye vizesiz giriş,
  • Çin’e vizesiz giriş imkânı veren tek Karayip ülkesi, (ABD ile vize anlaşması, vatandaşların göçmen statüsü dışında bir vizeye başvurma hakkına sahip olmalarını sağlama)
  • Vatandaşlık, kısıtlama olmaksızın gelecek nesillere aktarma olanağı
  • St. Kitts ve Nevis, Antigua ve Barbuda ve St. Lucia’daki diğer vatandaşlık programlarına kıyasla en düşük sermaye gereksinimi,
  • Ülkeyi ziyaret etme zorunluluğu olmadan, yaklaşık üç ayda sonuçlanan hızlı ve etkili başvuru süreci.

Yatırımcı başvuru sahibi Yatırım Yoluyla Vatandaşlık programına kabul edilmek için, NTF’ye (Ulusal Dönüşüm Fonu)  kişi başı ödenmesi gereken belirlenmiş ve geri ödemesiz bir bağış yapmalıdır.

Vatandaşlık hakkı kazanmak iki aşamalı bir süreçtir ve bir yıldan fazla zaman alabilir. Öncelikle başvuru sahipleri daimi oturma izni alırlar sonrasında bu izin vatandaşlığa çevrilir. Çoğu durumda daimi oturma izni başvurusu ve vatandaşlık başvurusu aynı anda dikkate alınır.

NTF’ye Yatırım Yoluyla Grenada Vatandaşlığı Elde Etme Süreci

  1. Yatırımcı NTF anlaşmasını imzalar, bütün başvuru formlarını doldurur ve bütün fonları NTF havuz/güvenli/emanet hesabına aktarır.
  2. Başvuru CBI komitesine fonların transfer edildiğine dair bir kanıtla birlikte gönderilir.
  3. Due Diligence süreci bunu takiben başlar ve genellikle 60 gün sürer.
  4. Due Diligence kontrolleri bittikten sonra, CBI komitesinden onay gelir
  5. Komite vatandaşlık sertifikası ve pasaportlarını temin eder ve yerel yetkililere iletir.
  6. Belgeler güvenilir bir kargo şirketiyle yatırımcıya gönderilir.

NTF Bağış Miktarları

2 Çocuklu 4 Kişilik Bir Aile İçin:

  • Katkı                                           200.000 Amerikan doları
  • Due diligence-Yatırımcı                  5.000 Amerikan doları
  • Due diligence-Eş                           5.000 Amerikan doları
  • Aile Bireyleri Başvurusu                 6,000  Amerikan doları (Kişi başı 1.500 Amerikan doları)
  • Yerel Yetkili Ücreti-Yatırımcı           10.000 Amerikan doları
  • Yerel Yetkili Ücreti-Eş                     1.000 Amerikan doları
  • Yerel Yetkili Ücreti -Çocuklar           2.000 Amerikan doları (Kişi başı 1.000 Amerikan doları)
  • İşlem Ücreti-Yatırımcı                     1.500 Amerikan doları
  • İşlem Ücreti – Eş                            1.500 Amerikan doları
  • İşlem Ücreti -12 Yaş Altı Çocuk        1.000 Amerikan doları (Kişi başı 500 Amerikan doları)
  • Pasaport Ücreti                               1.000 Amerikan doları (Kişi başı 250 Amerikan doları)

Toplam Yatırım:                             234.000 Amerikan doları*

*Vatandaşlık işlemleri için ödenecek profesyonel ücretler bütün başvuran adaylara uygulanacaktır ve başvurunun karmaşıklığına ve bakmakla yükümlü kişi sayısına göre değişiklik gösterecektir.

Başvuruların onaylanma garantisi yoktur, vatandaşlık verme hakkı sadece hükümetin elindedir.